Technische - en Toernooicommissie (T&TC)

De Technische - en Toernooicommissie (T&TC) is verantwoordelijk voor de organisatie en ondersteuning van toernooien, trainingen, competities en andere spelactiviteiten.

LTVO interne competitie

In het voorjaar en najaar wordt de interne competitie voor dubbelspel georganiseerd. Deze wordt gespeeld in diverse speelsterkten 7-8 en 6-5. Je kunt je als koppel opgeven hiervoor of als team.

LTVO clubtoernooien

Diverse gezelligheidstoernooitjes worden georganiseerd. Veelal als dagtoernooi, zoals de 50+toernooien in maart en oktober en het nieuwjaars(ontbijt)toernooi, maar ook als avondevenement, zoals de competitie avond (voor alle competitieteams), het OHT toernooi (met Heumen), Binkenavond/Ladysday en het Meet The Ball toernooi.

Training

Ieder jaar zijn er 2 periodes waarin tennistrainingen aangeboden worden. Er wordt gestart in januari en in september. De trainingen worden verzorgd door een tennistrainer van Tennisschool Joffe van der Heijden.

Tennistraining is de perfecte manier om je tennistechniek verder uit te bouwen, je spelplezier te vergroten en met andere tennissers van hetzelfde niveau in contact te komen. Lees verder.

Racket Toss

Gezamenlijk georganiseerd tennissen met vrije inloop voor leden op woensdag- en zondagochtend. Lees verder.

N.B. Tijdens andere georganiseerde toernooien/evenementen of competitie op de zondag ochtend, kan een aangepaste baanbezetting gelden.

Tennissen in competitieverband

Om aan competitie te mogen deelnemen dien je lid te zijn van een bij de KNLTB aangesloten tennisvereniging. Je geldige ledenpas met het KNLTB-nummer geeft je deze mogelijkheid om hier aan deel te nemen binnen je vereniging. De competitie waaraan LTVO aan deelneemt is de District competitie en Regio competitie.

LTVO biedt zijn leden 4 soorten competitie aan per jaar, namelijk de voorjaarscompetitie, de zomeravondcompetitie, de  najaarscompetitie en de wintercompetitie. De periode in het jaar waarin de competities worden gespeeld:
Voorjaarscompetitie: april tot begin juni
Zomeravondcompetitie: mei tot eind juni
Najaarscompetitie: september en oktober
Wintercompetitie: november tot en met januari 

Competitie houdt in dat je een team vormt met andere leden van LTVO van minimaal 4 personen. Samen met je team speel je tegen andere teams uit de regio op niveau van het teamgemiddelde.

De KNLTB verzorgt per ingeschreven team de indeling in speelklasse en speelschema's. Afhankelijk van de soort competitie speelt men circa 7 of 6 speelrondes. Er worden zowel wedstrijden UIT als THUIS gespeeld.

Bij alle competities kan men zich inschrijven voor competitiesoorten voor damesteams, herenteams en/of gemengde teams. De KNLTB bepaalt welke competitiesoorten op welke dagen en begintijden worden aangeboden. Er worden competities aangeboden 's-ochtends, 's-middags en 's-avonds.

Bij de uitnodiging van inschrijving worden deze mogelijkheden van weekdagen en aanvangstijden uiteengezet. Afwijken hiervan is niet mogelijk. Bij alle competities, behalve bij de zomeravondcompetitie, wordt er op bijna alle dagen competitie aangeboden.

De zomeravondcompetitie wordt alleen op de woensdagavond aangeboden. De leden van LTVO worden via de digitale nieuwsbrieven/email en deze website geïnformeerd over de aankondiging en uitnodiging tot inschrijving. Bij de aankondigingen staat alle informatie vermeld over de competitiesoorten, speeldata en wanneer de inschrijving voor een competitie is geopend en wordt gesloten.

Uiteraard kunt u ook alle informatie over competitie en meer terug vinden op de website van de KNLTB. Aan het spelen in competitie verband zijn regels van de KNLTB verbonden, opgenomen in het competitie reglement. De vereniging competitieleider (VCL) draagt er zorg voor dat deze regels nageleefd worden.

De VCL is voor de teamcaptains van de deelnemende teams het aanspreekpunt. Het competitie reglement, evenals de competitie wedstrijdbulletin per competitiesoort, zijn te downloaden via de website van de KNLTB, onder competitie. De VCL zorgt ervoor dat de teamcaptains van de nodige competitie informatie en competitieballensets worden voorzien.

Comissieleden

Voorzitter vacature ([email protected])
Overige commissieleden Vivie Schoenmakers-Bastiaanssen
Daphne Kraakman
Susanne Schoenmakers-Felet
Competitieleidster en ballenbeheer Daphne Kraakman ([email protected])
Clubkampioenschappen vacature ([email protected])
Clubtoernooi evenementen Susanne Schoenmakers-Felet ([email protected])
Open Eendagstoernooien 50+ Astrid Hoogveld (coördinator) ([email protected])
Wouter Hulstijn
Marijke Schoenmakers
Wilma van der Bom

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 24 622 2092

Address

Ewijkseweg 9a
6611 AG Overasselt

KVK-nummer

40144702