Openingstijden banen en clubgebouw
De banen zijn het hele jaar geopend, tenzij de weersomstandigheden het niet toelaten. Tijdens de training en jeugdbegeleiding kunnen maximaal 3 banen bezet zijn. Tijdens competitie en toernooien en rackettoss kunnen 4 banen bezet zijn. De 5e baan is in beginsel bestemd voor recreatietennis en wordt alleen bij hoge uitzonderingook ingezet voor competitie, toernooien e.d.
Voor de bezetting van de banen: zie de jaaragenda en competitie.
De verlichting van de banen moet om 24.00 uur gedoofd zijn. Als men het gebouw als laatste verlaat dient men het clubgebouw en de poort op slot te maken.
Gebruik van de banen bij vorst, sneeuw en dooi
Met vorst, dooi en sneeuw komt regelmatig de vraag wanneer de banen niet gebruikt mogen worden. Ook de vraag, “Hoe weten we dat er niet getennist mag worden?”, wordt nogal eens gesteld. Hieronder in het kort de antwoorden.
Dooi
Bij invallende dooi na een vorstperiode mag er niet getennist worden. De ontdooide toplaag kan bij bespelen beschadigd worden, omdat de onderlaag nog bevroren is.
Sneeuw
Bij aanwezige sneeuw op de tennisbaan mag er niet getennist worden. Bij het weghalen van sneeuw met een schuiver/veger o.i.d. is er kans op beschadiging van het kunstgras. Het bestuur heeft daarom besloten dat er geen sneeuw met een schuiver/veger o.i.d van de banen verwijderd mag worden.
Vorst
Bij vorst mag er getennist worden, mits er geen sneeuw aanwezig is en de baancommissie de tennisbanen niet heeft gesloten. Bij sluiting van de banen komt er een melding op de website en gaat er een emailbericht naar alle leden van LTVO. Verder gaat de poort op slot en komt er op de poort een bord dat de banen gesloten zijn. Als de banen weer bespeelbaar zijn komt er natuurlijk ook weer een bericht en wordt de poort geopend.
Gebruik van de banen bij (veel) regen
Met periodes als er veel regen valt komt regelmatig de vraag wanneer de banen niet gebruikt mogen worden.Ook de vraag, “Hoe weten we dat er niet getennist mag worden?”, wordt nogal eens gesteld. Hieronder in het kort het antwoord.
Regen
Bij regenval voert het ondergrondse afwateringssysteem de regen af. Het kan zijn dat de ondergrond verzadigd is door de gevallen regen of dat er zoveel regen in korte tijd valt dat het afwateringsysteem het tijdelijk niet aan kan. Hierdoor zullen op de kunstgrasbanen natte plekken zichtbaar worden en er kunnen zelfs waterplassen ontstaan. Indien er natte plekken of waterplassen op het speelveld zelf ontstaan mag er niet verder getennist worden. Beter is dan om een tijdje te wachten totdat de natte plekken of waterplassen verdwenen zijn. Als er doorgetennist wordt in de bovenstaande ontstane situatie dan kan de ondergrond onder de kunstgrasmat ongelijkmatig worden. Ook het opgebrachte zand op de banen kan ongelijkmatig worden qua verdeling, wat ook weer ten nadele is voor de duurzaamheid van de kunstgrasmat. Hier heeft iedereen weer last van tijdens het tennissen met als gevolg hoge kosten voor de banen onderhoud in de toekomst. Bij extreme regenval kan de baancommissie besluiten om de banen (tijdelijk) te sluiten. Bij sluiting van de banen komt er een melding op de website en gaat er een emailbericht naar alle leden van LTVO. Verder gaat de poort op slot en komt er op de poort een bord dat de banen gesloten zijn. Als de banen weer bespeelbaar zijn komt er natuurlijk ook weer een bericht en wordt de poort geopend.